2021-07-30 08:16:13• hírek • Fizetett tartalom

Teszter parfümök: mik is ezek és miben különböznek az eredetitől

Napjainkban a parfümpiac már mindenki számára elérhető közelségbe került, mind a nők, mind a férfiak könnyedén kiválaszthatják a számukra leginkább tetsző illatokat. Az illatszerboltok kölnik és parfümök széles választékával várják a vásárlókat, mi több, ma már arra is lehetőség van, hogy az eredeti termék helyett egy jóváhagyott másolatot vagy egy tesztert vásároljon az ember. De mi is az teszter, azaz bemutató parfüm és miben különbözik az eredetitől? Ebben a cikkben erre adjuk meg a választ.

Mit takar az teszter parfüm fogalma?


A teszterre tekinthetünk úgy, mint egy márka névjegykártyájára, melynek célja, hogy a termékek iránt felkeltse az érdeklődést. A klasszikus értelemben vett illatszerboltokban egyenesen az üvegcsékből kifújva ismerkedhetünk meg az egyes termékekkel, kipróbálhatjuk, hogyan hatnak bőrünkön az illatjegyek, és mennyire tartós rajtunk egy-egy illatszer. Az online vásárlások kora azonban életre hívta a termékmintákat és tesztereket https://makeup.ro/categorys/654477 melyeket megrendelve anélkül „próbálhatjuk fel” az illatokat, hogy egy eredeti, teljes áron értékesített parfümöt előzetes illatolás nélkül megvásárolnánk.


Miben különbözik a teszter magától a eredeti parfümtől?


A bemutató parfüm csupán megjelenésében különbözik egy standard üvegcsétől, a benne található termék minősége azonban változatlan. Íme a legfontosabb különbségek a kettő között:

  • a teszter doboza legtöbbször nincs fényes fóliába csomagolva,
  • az ára akár 40-45 százalékkal is kevesebb lehet, mint az eredeti parfümé,
  • a teszter doboza általában fehér színű kartonból készül, s nincs rajta semmilyen díszítés,
  • magát az üveget úgy alakították ki, hogy parfümériák számára a legmegfelelőbb legyen, azaz csak a termék nevét, összetételét és sorozatszámát tartalmazza,
  • a kartoncsomagolás könnyen szakítható, épp ezért néhány online bolt olyan eredeti termékeket használ teszterként, melyeknek a csomagolása korábban, a szállítás során megsérült.
     

A két leggyakoribb tévhit a teszterekkel kapcsolatban
 

  1. Sokkal gazdagabb illatvilággal és nagyobb tartóssággal rendelkeznek, mint az eredeti. Ez csak egy olcsó marketingfogás, mely által megtévesztik a vásárlókat annak érdekében, hogy figyelmüket olyan termékek felé irányítsák, melyek nem a legmagasabb minőséget képviselik.
  2. Az illatanyagok koncentrációja a teszterben alacsonyabb, így ez az illat hamarabb megkopik, mint az eredeti. Az előzőhöz hasonlóan ez is csak egy tévhit, hiszen a parfümminta épp ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint az eredeti változata. A gyártók azt szeretnék, ha a vásárlók már az illatminták alapján megismernék a parfümök valódi jellegét, s ezáltal később a minőségi termékek mellett tennék le a voksukat.

Amennyiben Önnek nem elsődleges szempont, hogy kedvenc illata díszes üvegben pompázzon a polcon, akkor válassza nyugodt szívvel a teszter parfümöket.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: